Historier du måske ikke kender…

Tag med og udforsk Sydhavnen med nye øjne, når vi inviterer på site-specific historier fra særligt udvalgte steder i Sydhavnen.

Historierne er forfattet og dedikeret til Sydhavnen og delvist inspireret af virkelige hændelser i bydelen.

Lørdag 21. november kan du udforske nogle af historierne, når de præsenteres som en del af en udstilling i Dansepavillionen ved Karens Minde Kulturhus.
Vandet der omgiver dele af Sydhavnen spiller en vigtig for rolle for de lokale – og en af historierne udspringer fra  en situation for et par år siden, hvor en sæl dukkede op ved Teglholmen. En anden historie tager afsæt ved klatrevæggen på Frederiksholms Kirke. Se to film med lokale der fortolker historierne på de udvalgte steder.
Du kan også sætte dig ved en lytte-station og høre andre sydhavnshistorier eller plukke en historier ned og læse – alle skabt under Summende Sydhavn.

Se og lyt med – måske opdager du måske steder lige rundt om hjørnet eller i den anden ende af bydelen, som du aldrig har bemærket før.

Bag om historierne
Igennem tiderne er fiktion blevet brugt som en måde at forbinde os med hinanden. Emotionelt, intellektuelt og på mange andre planer. Det er en måde at reflektere over vor eget liv og vore omgivelser på. En måde at få ny indsigt om hvordan livet leves.
Site-Specific Sydhavns-historier leger med historiefortælling for at spejle og give perspektiv til den summende Sydhavner-stemning og knytte fortællinger til særlige steder i bydelen.

Kunstneren bag historierne
Det er den hollandske skuespiller Bart Bijnens, der står bag idéen om at indfange Sydhavns summen gennem historier, der kan opleves af alle rundt i bydelen. Han har gennem det sidste år besøgt Sydhavn to gange sammen med tre andre kunstnere.
Bart elsker historiefortælling. Historier er en skuespillers grundmateriale, og gennem sit fag lærer Bart historier udenad, bevæger sig ind i dem, bruger sin fantasi og tror så meget på historiernes sandhed, at han kan gengive dem, som havde han oplevet dem selv.

Vi glæder os til at lade nye historier summe i Sydhavnen.

AnneMetteBlog
BartBlog1
Sarah-Blog

(EN) Summary

Site-Specific Stories from Sydhavnen invites you to explore the neighbourhood of Sydhavnen from new perspectives.
The stories are written and dedicated to Sydhavnen and partly inspired by real events in the district.
As you watch two films about the seal who appeared at Teglholmen or the girl who climbed Frederiksholms Kirke you might discover places nearby or at the other end of the neighbourhood that you have never noticed before. You can also sit down and listen or read other stories created during Summende Sydhavn. This all happens November 21st.